TABAC I LA VEU

TABAC I LA VEU

Aquest mes d’octubre 2012 iniciem un seguit de programes radiofònics junt amb l’empresa Corsa per tal de difondre hàbits saludables respecte a la veu.

La Dra. Montserrat Bonet, metgessa especialista en Otorrinolaringologia i Foniatria, Logopeda col·legiada i professora associada a la Universitat de Barcelona dialoga amb Charo Loriente dels beneficis de l’aigua.

Avui parlarem dels problemes de la veu en els fumadors i als qui l’envolten.

Charo- Què els passa als fumadors amb la veu?

Montserrat- el fum irrita i asseca les mucoses, el cos reacciona fabricant moc per a protegir els pulmons, els mocs, alhora, s’assequen per culpa de seguir fumant i els mocs secs s’enganxen a les cordes vocals.

Charo- Si, i constantment molesten i rasques el coll.

Montserrat- I tant, si, si. Constantment t’escures el coll i reques les cordes vocals, una i un altra vegada provocant a la llarga una inflamació de la laringe i de les cordes vocals, que en diem Edema de Reinke.

Charo- Doncs, Què podem fer per protegir el cos del mal hàbit de fumar?

Montserrat- El més important és abstenir-se de fumar. Fumar només beneficia a qui ven tabac, al resta ens perjudica. Per tal d’evitar l’efecte de sequedat de les mucoses cal beure aigua, hidratar mucoses, inhalar vapor d’aigua. Tot per fluidificar el moc perquè així sigui més fàcil expulsar-lo.

En resum, per prevenir els problemes lligats al tabac, cal beure aigua i hidratar-se. Per a més consultes, consulteu la pàgina web www.foniatriabonet.cat o envieu un correu a info@foniatriabonet.cat o bé truqueu a la Consulta Bonet al 93 202 14 02.

Foniatria Bonet
jm.martin@qu-24.com
No Comments

Post A Comment