Història de la Pedagogia Musical Catalana. Presentació Llibre.

Història de la Pedagogia Musical Catalana. Presentació Llibre.

Presentació del llibre 

Montserrat Bonet i Agustí, Barcelona

 

La Biblioteca Nacional de Catalunya (BNC) ha apadrinat el llibre “Història de la Pedagogia Musical a Catalunya”. Dijous dia 23 de febrer del 2023 finalment ha vist la llum aquest compendi d’anys d’història, la recollida del qual ha durat 10 anys. La coordinadora i ànima del llibre és l’Àngels Arnaus junt amb La Reina Capdevila, en César Calmell i en Santi Riera. Hi han participat més de 150 autors cadascú en la seva especialitat, jo he tingut l’honor de participar-hi en el capítol dels intèrprets tot parlant de Conxita Badia, representant les professores de cant.

Com bé ens explicava en César el dia de la presentació del llibre a la BNC, lo més difícil fou l’elaboració de l’índex. Hi ha capítols que parlen des de la música a Catalunya en l’edat mitjana, el renaixement, el barroc o el classicisme fins a l’actualitat. No han volgut fer només un llistat de compositors o escoles de música i conservatoris, sinó que també han volgut destacar alguns intèrprets perquè sense ells la música i les composicions haguessin emmudit i probablement perdut.

Podeu trobar el llibre en format pdf, ja que no és venable, a la BNC. Resulta molt interessant conèixer tantes i tantes iniciatives pedagògiques musicals, tant les que provenen de l’estranger (Kodaly, Dalcroze, Orff, Martenot, Williams, etc) com les pròpies catalanes (Escola de Pedagogia Musical del Pare Ireneu Segarra, només per citar-ne una) i el valor que els hi podem donar, ara ja passat un cert temps. Serà tot un llibre de referència, n’estic segura.

Historia de la Pedagogia Musical Catalana. Portada

Hover Box Element

Feu clic al botó Edita per canviar aquest text. Lorem ipsum dolor sit amet, elit consectetur adipiscing. Ut Elit Elit, luctus ncaa Mattis Ullamcorper, pulvinar dapibus llegeixo.

Montserrat Bonet
montserrat.bonet@foniatriabonet.cat
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.